torsdag 9 juli 2020

Projekt sopskydd igång!

Äntligen! Precis så känns det nu. Äntligen kom vi igång med vårt projekt att bygga ett skjul till de nya sopkärlen som kommer i höst. Materialet har legat och väntat ett tag nu, men regn och blåst har gjort det omöjligt att komma igång och många dagar har gått åt till att bara konstatera "inte idag heller". Så idag var det då äntligen både uppehåll och rimligt vindstilla.

Brevlådan ligger på gräset och väntar på ny placering. Hela hörnan kommer att fyllas av det nya skjulet.
Första delen av projektet var att flytta brevlådan till en ny, tillfällig, placering så att vi fortfarande får post under tiden vi bygger, och sen få upp kantstenarna mot gräsmattan så att vi kan göra en liten ramp för att få upp sopkärlen.

Här är kantstenen upptagen, en ny mindre kommer att ersätta den yttersta för att stadga upp muren.

Sist för dagen var att ta bort gräset, ett jobb som tog nog så lång tid. Nu är det grävt, krattat och utjämnat. Nästa steg blir stolpar och "golvet" och till sist brädor. Nästa år ska det målas och en rabatt anläggas bakom så att jag får lite trevligt att titta på från köksfönstren.
Där sladden ligger ska gränsen för den nya rabatten gå (på ett ungefär). Men den är ett projekt för nästa år, efter vi målat allt.

Så här ser det ut just nu efter vi krattat och satt ny yttre kantsten. Nu är det dags för mig att slappna av, ta det lugnt och belöna oss med ett glas Sangria för vårt hårda arbete.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pallkragar 2023 - en tidig planering

Förra året blev det inte någon höstplantering och pallkragarna skötte jag relativt illa. I år hoppas jag på ett bättre år både när det gälle...