tisdag 11 maj 2021

Under persikoträdet - Myskmalva

Häromdagen planterade vi persikoträd, men ännu visste vi inte vad vi skulle ha under det (allt utom bar jord och ogräs lät bra). Därför passade jag på att både googla och fråga trädgårdsmästaren på vår lokala plantskola för att få hjälp med att ta rätt beslut. Beslutet landade på myskmalva, och fem plantor fick följa med hem och är nu i jorden runt vårt nyplanterade träd. Jorden mellan plantorna har jag täckt med täckbark som ska hålla jorden fuktig och ogräset borta (så mycket som det nu går). Så här ser det ut direkt efter plantering. 

Nyplanterade. 2021-05-11.

Växtinformation: 

Efter två månader.
Myskmalvan står i full blom. 
Sort: Myskmalva
Latinskt namn: Malva moschata
Planteringsdatum: 2021-05-11
Beskrivning: Lättskött och stabil perenn som trivs i soliga till halvskuggiga lägen. En gammaldags torparväxt med flikiga blad och stora rosa blommor som blommar juni-september. Blommorna blir ca 50 cm höga. Sprider sig både med frö och rötter. 
Växtplats: Sol-halvskugga
Skötsel: Myskmalvan är en mycket lättskött perenn som inte behöver mycket för att trivas. Klipp ner efter första blomningen för en andra blomning (eller innan den går i frö om man inte vill att den ska sprida sig).

Klipp ner till marknivå på våren. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pallkragar 2023 - en tidig planering

Förra året blev det inte någon höstplantering och pallkragarna skötte jag relativt illa. I år hoppas jag på ett bättre år både när det gälle...